Interview Yuhan Tan

Save the best for last. Vandaag laten we Yuhan Tan aan het woord. Met 6 titels op de teller is olympiër Yuhan goed op weg om de recordhouders Ruud Kuijten en Pedro Vanneste te evenaren. Wacht Yuhan een gezondheidswandeling op weg naar de Belgische titel in Dendermonde of kan hij toch verrast worden door zijn grootste rivaal Maxime Moreels?

Wat verwacht je van het Belgische Kampioenschap, welk resultaat wil je behalen?
Ik verwacht een mooi en goed georganiseerd kampioenschap. Ik heb gemerkt dat de organisatoren erg hun best doen en het professioneel aanpakken. Dit is uiteraard zeer positief en ik ben benieuwd wat het gaat geven. Qua resultaat hoop ik mijn titel te kunnen verlengen.

Train je extra in de aanloop van het Belgisch Kampioenschap?
Nee, de trainingen lopen gewoon zoals altijd.

Wie wil je zeker niet tegenkomen in de 1ste ronde?
Ik volg hierin de wijze woorden van steffi annys uit een eerder interview: als je de titel wil, dan moet je tegen iedereen winnen.

Wat is je pronostiek voor het BK in alle disciplines?
HE: Yuhan Tan
DE: Lianne Tan
HD : Freek Golinski & Matijs Dierickx
DD : Severine Corvilain & Steffi Annys
GD: hier durf ik mijn geld niet op in te zetten. 3-4 koppels hebben goede kansen.

Wat is het mooiste moment uit je badmintoncarrière tot nu toe?
OS 2012

En je grootste ontgoocheling?
OS 2008 ;)

Hoe ziet je verdere carrièreplanning er nog uit?
Verder mijn sportcarrière blijven combineren met mijn studie. Komende toernooien zijn het EK landenteams in Zwitserland en toernooi van Oostenrijk.

En laat onze lezers s lachen, wat is je meest genante badmintonherinnering?
Tijdens een spannende competitiewedstrijd in Duitsland dacht ik bij 19 dat ik het winnende punt gescoord had. Dus was ik al aan het juichen en liep naar het net om de tegenstander een hand te geven tot de scheidsrechter me er op wees dat het spel nog niet over was. Uiteindelijk heb ik de wedstrijd nog verloren ook.

yuhan

Comments are closed.